Albert Dumontlaan West
Op de hoek zien we de meervoudige woning "Castel Mino" (1930). architect onbekend maar gebouwd door de bekende Pannese aannemer G. Demolder die ook de O-L-Vrouwe kerk gebouwd heeft. De cartouche is nog intact. Het terras op de 3 de bouwlaag (rechter zijgevel): niet dichtgemaakt. In zeer goede staat.
Wat verder zien we villa "Apollonia". Deze woning heeft ondanks haar leeftijd een moderne uitstraling. Op die manier wordt een schakel gevormd tussen de oudere en de recentere woningen binnen en buiten de Dumontwijk. Deze villa is zeer goed onderhouden. Spaanse stijl

Tussen de Kykhillweg en de Hoge Duinenweg staat een mooie symmetrische koppelvilla "Les Surreaux (= vlier) en villa "Alphi". Beide woningen hebben hetzelfde concept en uitvoering van de gevel behouden, dit komt de kwaliteit van het geheel ten goede.

 

Wat verder een tweewoonst: villa "La Souriante" nr 21 en "villa Chez Moi ".nr 19 ". Deze tweewoonst heeft symmetrische voorgevel maar het bordes, dat nog aanwezig is bij nr. 19, werd hier dichtgemaakt.  Misschien werd de woning om die reden witgeschilderd nl. om het verschil tussen de oude en nieuwere bakstenen weg te werken. Hierdoor verliest het gebouw aan uniformiteit.

En zo komen we toe in het "Park Hotel", het eerste hotel dat reeds voor de tweede wereldoorlog een Michelin ster kreeg. Hier drinken we een lekkere "Pier Kloeffe" , "het bier van De Panne"!
De mooiste tuinterras in De Panne centrum. Een oase van rust.

DANK U VOOR DE BELANGSTELLING!

01/03/08