Zaterdag, 16 april 2011

Artikel(s) opgestuurd door lezer(s)

Christiane en Pol Coffyn zijn 50 jaar getrouwd

Artikel opgestuurd door Jacques Lecleire

Wie van De Panne en omgeving kent Pol en Christiane niet? Ze waren steeds aanwezig als het "Pulle muziek" uitging. Hij als Saxo speler en Christiane bij de begeleidende vrouwen. Op zondag 10 april werden zij gevierd voor hun 50 jaar huwelijk. De kinderen hadden een feestje georganiseerd op de hoeve "t'Groot Moerhof".

Lees meer >>>>

 Debatteer mee
5 reacties Geef uw mening

van laplasse.roosens@skynet.be 16/04/2011 17:05

" Proficiat Pol en Christiane met jullie 50ste huwelijksverjaardag. Nu hop naar de 60 jaar. " Als liefde zoveel jaar kan duren, dan moet dat echte liefde zijn" Doe zo voort! André en Arlette van André en Arlette Laplasse-Roosens"

van pietercrudenaire@hotmail.com 16/04/2011 12:47

"beste Pol en Christiane, van harte proficiat met jullie 50ste huwelijkverjaardag, wij wensen jullie nog zoveel jaren erbijvanwege familie Crudenaire kerkstraat De Panne"

van janpanne@skynet.be 16/04/2011 17:48

"Proficiat aan Pol en zijn Madam . Van harte . Jan en An De Prins"

van jose@decoussemaeker.be 16/04/2011 18:00

"Proficiat Pol. Je verdient zeker een dikke medaille voor uw inzet voor ons "Pulle muziekje". Ook Christiane."

van jacques.lecleire@skynet.be 27/04/2011 9:45

"Jammer dat zo weinig mensen langs deze weg Pol en Christiane hebben gelukgewenst. Hopelijk hebben ze dit op andere manieren gedaan. Want die twee verdienen het zeker ! "

 

Artikels van DE BLIEDEMAKER

Het einde van veel zaken in De Panne
Hotel Terlinck
Ontstaan>>>>
Op gelijkvloers was de Santos Palace. Zeer druk bezocht door de Fransen.
Hotel Imperial (nu GB): één van de 21 hotels tussen de Zeedijk en de Markt (nu nog 2)
(wordt afgebroken)
De Cordial waarvan de afbraak + wederopbouw start na het paasverlof
Hadden we de villa's op Zeedijk niet afgebroken 50 jaar geleden dan was De Panne nu wereldberoemd.
Ook de "Ferme" was een trekpleister voor De Panne

 

 Debatteer mee
 0 reacties Geef uw mening

van louis.burki 17/04/2011 10:02

"De foto van het hotel de la marine is van voordat de Santos er in gekomen is. Als de santos er in gekomen is hebben ze het gelijkvloers voledig verandert. Hotel de la marine werd in dien tijd uitgebaat door de familie Ryckman.De Santos was toen waar nu het zonnetje is of er net naast"

 
Het einde van de MELI

Plopsaland heeft grote expansieplannen. De Mayaland investering van 8 miljoen euro wordt volgende winter vervolgd met de bouw van een grote theaterzaal voor 1.750 mensen. De zaal krijgt een polyvalent karakter. De tribunes kunnen worden ingeklapt. Zo ontstaat een feestzaal/restaurant met een capaciteit van 750 eters. Geraamde investering: 5 miljoen euro. In het hoogseizoen 2012 zullen er reeds de eerste shows plaatsvinden. Hiervoor gaat in januari 2012 het restaurant De Vergulde Fazant tegen de vlakte. Hoeveel Pannenoars zijn daar niet "getrouwd"? Waar moeten ze nu? Of trouwen ze niet meer?
Ook werden de Ruimtelijke UitvoeringsPlannen aangepast om een hotel + parking te bouwen waar nu de villa Florizoone staat aan de Pannelaan. Indien de omleidingsweg ooit zou uitgevoerd worden zal Plopsaland zijn Megaparking bouwen aan de andere zijde van de Pannelaan. Aldus zullen de huidige grote parkeerterreinen vrijkomen voor uitbreiding van het attractiepark tot ongeveer 100m van de Alberic Florizoonelaan, in de bewoonde kom aan de overzijde van de spoorweg.

Lees feestzaal >>>>

Foto van de zaal vòòr de brand

Vandaar dat ook de mooie schoorsteen van Eifel verkocht wordt. Deze schoorsteen komt uit het kasteel van Gustave Eifel in Vivey aan het meer van Genève. Nog een stukje patrimonium dat wellicht De Panne verlaat. Wie heeft er namelijk een living van meer dan 5 m hoog?

Bekijk FOCUS filmpje hiernaast.

 Debatteer mee
 0 reacties Geef uw mening

 

 
Het einde van het MOTEL


Strand Park wordt begin 2012 afgebroken en maakt plaats voor een luxueus groot bouwproject (72 woongelegenheden + 120 garages).

Lees Nieuwsblad>>>

 Debatteer mee
 0 reacties Geef uw mening

 

 
Pannesprokkels
Voorontwerp garages onder de Zeedijk stond op de agenda van de gemeenteraad van maart.
Uitgesteld omdat plannen boveninfrastructuur ontbraken.

In deze chique vernieuwde zaak (Villa Select) kan je beslist de goedkoopste trappist drinken van de Zeedijk (alle zes aan 3 euro)
(een beetje dichter kost dat 4,2 euro! maar Franse bediening)


- Dit weekend OPENDEURDAGEN in de OUDE Zeelaan (gedeelte van de markt tot het dorp). Zaterdag namiddag modeshow (met bikini's) bij Zazou aan de nieuwe winkel Zazou.

- Zondag om 15 uur ook modeshow bij Profil (hoek Sloepenlaan-Nieuwe Zeelaan)

De Bains heeft groene grasmatten gelegd.
Goed idee
Gaston Opsomer

- Dr. Gaston Opsomer (74j); broer van Guy Opsomer is overleden na een langdurige ziekte.

- Men denkt eraan de nieuwe Zeelaan te verlengen tot het "Dorp" (opdracht gegeven aan het studiebureau Plantec). (alleen het wegdek)

- Het openbaar onderzoek is lopende over het nieuwe mobiliteitsplan van De Panne Lees plan (22,6 MB)>>>
DE BLIEDEMAKER heeft geen commentaar gemaakt omdat het plan te zwak is om hieraan tijd te verliezen. De Mobiliteitscommisie bestaat hoofdzakelijk uit gemeentefunctionarisen. Ook maken 2 gemeenteraadsleden (van de oppositie) deel van die groep, maar blijkbaar hebben ze weinig kunnen inbrengen. Gebrek aan visie. Misschien een onderwerp voor Dvisie?
Meer in volgende DE BLIEDEMAKER

- Restaurant "Maison de la Mer" van Baaltje verhuist naar de hoek Zeelaan-Sloepenlaan. Opening 1 juli.

- Opmerking van DE BLIEDEMAKER i.v.m. het WELCARE HOTEL Lees>>>

 Debatteer mee
 0 reacties Geef uw mening

 

 
NUUSDEPANNE

De fotoblog in het kader van "100 jaar De Panne":nl "NUUSDEPANNE" krijgt veel reacties via Facebook ("NUUS" = ons). Een eerste 100-tal foto's zijn reeds opgeladen. Je mag natuurlijk ook zelf postkaarten opsturen. We hopen na enkele jaren op deze site een uitgebreid archief op te bouwen.

Kijk>>>>


Via de openbare groep op Facebook "Nuus De Panne" kan je de opbouw van de foto's meevolgen Kijk (alleen voor facebook geregistreerden) >>>>

We proberen ook een zo volledig mogelijk collectie postkaarten aan te bieden op "fotogallerij van DE BLIEDEMAKER". De eerste straten kan je reeds aanklikken Kijk>>>
Van hieruit kan je niet alleen foto's downladen maar wij vragen ook aan onze lezers om zelf nog ontbrekende foto's te opladen. (zowel per mail als met uw eigen internetbrowser. PROBEER MAAR EENS)

 Debatteer mee
 0 reacties Geef uw mening

van ronny verpoorte 17/04/2011 19:44

"Wim Sonneveld bezong ooit, "mijn dorp", en zo zie ik het ook, in onze apejaren speelden we in het sparrebos...........Dank voor de mooie foto's en postkaarten die ter beschikking worden gesteld.

 
Jules Decoussemaeker wordt 97 jaar

We kennen Jules Decoussemaeker allemaal. Zijn dagelijkse wandelingen zijn wat beperkter geworden maar nog altijd met "wind achter". Steeds knikt hij vriendelijk "goeien dag" en zegt dat "..hij u niet meer goed ziet..". Toch herkent hij iedereen onderweg.
Woensdag 27 april 2011 wordt hij 97 jaar. (je kunt hem een verjaardag wensen via email of op 058 41 10 17).
Op dezelfde dag is het ook de verjaardag van zijn 11 jarig achterkleinkind Sarah Decoussemaeker in Zwitserland. Dus een viergeslacht met EXACT 86 jaar tijdsverschil.

Als architect heeft hij veel van bovenvermelde zaken ontworpen: MELI (De Panne, Expo 58 en Bruparc), Santos Palace, de Ferme ect... en vooral de honderden villa's in vissersstijl voor aannemer Deman die nog altijd beeldbepalend zijn voor Baaltje en Koksijde).
Nu moet hij meemaken dat veel van die projecten afgebroken worden).
In zijn archieven heeft hij nog veel van zijn artistieke onderscheidingen bewaard. LEES>>>

Hij is de oudste mannelijke echte Pannenoar.
Zijn geheim om zo oud te worden en nog fit te zijn is volgens hem: "ALLE dagen wandelen, achteraf 2 whisky's drinken met 1 Perrier en goed omringd zijn".
Die whiskytjes zijn wel wat aan het verminderen.


 Debatteer mee
 2 reacties Geef uw mening

van Piet Verstraete 16/O4/2011 17:09

"Alvast een gezonde verjaardag gewenst aan jullie vader en grootvader en over....... Jules !! Op naar de 100!Van harte.Piet en Sonja "

van rendersdegimbe@scarlet.be 16/04/2011 22:12

"Gelukkig verjaardag mijnheer, wij waren buren tussen 1965 en 1971
van Renders Degimbe Monique
"

 
PANNETHEKA
Ter gelegenheid van de verjaardag, brengt Pannetheka u 100 jaar achteruit met kleine en grote evenementen uit 1911 KIJK>>>>
 Debatteer mee
 1 reacties Geef uw mening

van laplasse.roosens@skynet.be 20/04/2011 11:58

"Hallo Jaqueline dat heb je , zoals altijd , héél goed gedaan.Ik weet hoeveel centen en tijd je spendeert aan je artikels die stuk voor stuk pareltjes zijn en je ons ,zoals nu, meeneemt naar het verre, onbekende verleden. Doe zo voort."

 
Quizvraagje: iet ver van hier
Waar staat dit mooie beeld!
 Debatteer mee
 1 reacties Geef uw mening

van rendersdegimbe@scarlet.be 16/04/2011 22:08

"Wie mee was verleden donderdag met de NEOS wandeling in Duinkerke heeft het onderweg gezien. van Degimbe Monique"

 
Meli Park anno 1972 (uitzending BRT)

Wil je Alberic Florizoone nog eens zien in zijn park tussen zijn dieren in een BRT uitzending "Mensen en Dieren op Zondag". Het concept van dit park was van mijn vader architect Jules Decoussemaeker. Nu heeft dit plaats moeten maken voor Majaland.

 


 Debatteer mee
 2 reacties Geef uw mening

van godfried onraedt 14/03/2011 11:57

"..Die filmpjes op YOUTUBE over Meli doen nostalgische herinneringen naar boven komen als jobstudent, zelfs van toen het doolhof nog bestond (1968,1969,1970 en 1971).Toen betaalde men er 5 fr of 0,50 centimes français om te verdwalen. Onze kassa's gaven we boven af bij mr.Schatman. Ik stond er ooit een zomer stempels te geven aan het speelplein terwijl Stefaan Verfaille er kassa deed en een zekere R. Louagie uit Houtem er een drankstandje had. Ook was ik een zomer lang "kaartjesknipper" aan Meliland, de sprookjestuin, met een knarsende heks die boven ons vloog en een "pismanneke" dat iedereen verraste. Mooie tijden..."

van philcru@skynet.be 14/03/2011 13:21

"..BEDANKT voor de mooie herinnering aan MELI-PARK van Marie-Claire.."