Nieuws uit de gemeente: (20 sept 05 )

Ruimtelijke ordening -Provinciale Ruimteuitvoeringsplan Strand en Dijk(19sept05)      
Dit werd door minister Van Mechelen maandag goedgekeurd. Het "centrumgebied" van De Panne situeert zich ter hoogte van de zeedijk tussen de Leopold I Esplanade en het Canadezenplein. Het bestaande polyvalent gebouw aan het Bortierplein, waar een surfclub, een vissersclub en een bergruimte voor reddingsmateriaal aanwezig is, wordt bestendigd.
In de "overgangsgebieden" aan beide zijden van het centrumgebied is er enkel een tijdelijke redderspost mogelijk ter hoogte van een bewaakte badzone. Uitzondering hierop is een tijdelijke constructie in functie van evenementen aan de strandzeilclub.JDC lid GECORO Lees meer >>

Natuur - Zeehondjes vóór De Panne (20sept05)  
Nieuws dat " het laatste nieuws" niet is. 
"... Verleden zondag (18/09/2005) rond 19,00 u,  heb ik te De Panne,  in zee,  dichtbij de branding, tussen het vissersdorp en het Westhoekreservaat één zeehond gedurende meerdere minuten kunnen observeren.
Rond 19,15 u, hetzelfde, ter hoogte van de oosterlijke slufter, maar deze keer 4 exemplaren, verspreid op een afstand van een dertigtal meter.  Na 3-4 minuten zijn ze verdwenen. 
Ik ben dikwijls in vogelobservatie op die plek 't is de eerste keer dat ik daar zeehonden zie..."
Dit bericht werd geschreven door Marcel Lassence